Supa crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel
PrinteazaSupa crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel din: paine taraneasca, ciuperci, cartofi, ceapa, lapte, supa din concentrat de legume, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 paini taranesti
- 350 g ciuperci albe
- 5 cartofi
- o ceapa
- 400 ml lapte
- 1/2 l supa din concentrat de legume
- un catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi se spală rapid. Se lasă la scurs şi apoi se taie, oprindu-se două ciuperci pentru servit. Cartofii se curăţă şi se taie cuburi.
In oala de fiert supa se pune uleiul şi, când se încinge, se pun ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, ciupercile feliate şi cartofii cuburi.
Se toarnă laptele şi supa din concentrat de legume şi se lasă la fiert 30 de minute, potrivind gustul de sare şi piper.
Când cartofii au fiert, supa se mixează şi se aduce la masă cu felioare de ciuperci proas¬pete şi pătrunjel, în boluri facute din panine taraneasca.
Supa crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel
Pofta buna!