Supă-cremă de ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci, unt, smantana, faina, supa de legume, aluat, galbenusuri, sare, piper si patrunjel.
- 500 g hribi/champignon
- 50 g unt
- 4 linguri cu smântână
- 2 linguri rase cu făină
- 2 l supă de legume
- 200 g aluat foitaj
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Tăiem ciupercile şi ie călim în unt topit 4-5 minute. Adăugăm făină şi amestecăm. Turnăm supă de legume, punem capacul şi lăsăm să fiarbă la foc redus până când se înmoaie ciupercile.
Stingem foci, lăsăm supa să se răcorească 10-15 minute, o pasăm cu un mixer. Punem smântână într-un vas, o amestecăm cu două polonice cu supă şi adăugăm totul în oală.
Punem supa în patru vase ceramice micuţe. Ungem marginea vaselor cu puţin gălbenuş uşor bătut, aşezăm câte un cerc din aluat pe fiecare vas şi îl presăm bine pe margini.
Lăsăm să se odihnească zece minute, ungem deasupra cu gălbenuş. Băgăm la cuptor 15 minute. Scoatem supa din cuptor, o lăsăm să se răcorească 4-5 minute, apoi o servim.
Supă-cremă de ciuperci
Pofta buna!