Supa crema de conopida cu bacon
PrinteazaSupa crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon.
- 1 ceapa mare, tocata grosier
- 1 telina mica, rasa fin
- 1 conopida de cca 1 kg, rupta in buchetele
- 2 frunze de dafin
- 500 ml supa concentrata fierbinte
- 500 ml lapte integral
- un praf de nucsoara macinata
- 100 ml smantana (optional)
Pentru servit
- 6 felii de bacon, prajite
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie. Adauga ceapa si telina, apoi caleste-le usor la foc potrivit.
Adauga conopida, frunzele de dafin, concentratul vegetal, laptele si nucsoara, apoi asezoneaza.
Lasa sa dea in clocot, apoi redu flacara si fierbe la foc mic, acoperit, 20 min, pana se inmoaie conopida.
Adauga smantana si amesteca bine cu un blender.
Pentru a servi, pune supa in castroane, presara crutoanele cu branza (vezi mai sus reteta), adauga cate o felie de bacon prajita, rupta fasii, apoi acopera cu o lingura de smantana amestecata cu ceapa verde tocata.
Supa crema de conopida cu bacon
Pofta buna!