Supa crema de conopida cu bacon

Printeaza

Supa crema de conopida cu bacon din: ceapa, telina, conopida, frunze de dafin, supa, lapte, nucsoara, smantana si bacon.

Ingrediente:Supa_crema_de_conopida_cu_bacon

  • 1 ceapa mare, tocata grosier
  • 1 telina mica, rasa fin
  • 1 conopida de cca 1 kg, rupta in buchetele
  • 2 frunze de dafin
  • 500 ml supa concentrata fierbinte
  • 500 ml lapte integral
  • un praf de nucsoara macinata
  • 100 ml smantana (optional)

Pentru servit

  • 6 felii de bacon, prajite

 

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o tigaie. Adauga ceapa si telina, apoi caleste-le usor la foc potrivit.

Adauga conopida, frunzele de dafin, concentratul vegetal, laptele si nucsoara, apoi asezoneaza.

Lasa sa dea in clocot, apoi redu flacara si fierbe la foc mic, acoperit, 20 min, pana se inmoaie conopida.

Adauga smantana si amesteca bine cu un blender.

Pentru a servi, pune supa in castroane, presara crutoanele cu branza (vezi mai sus reteta), adauga cate o felie de bacon prajita, rupta fasii, apoi acopera cu o lingura de smantana amestecata cu ceapa verde tocata.

Supa crema de conopida cu bacon

Supa_crema_de_conopida_cu_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.