Supa crema de conopida cu chorizo
PrinteazaSupa crema de conopida cu chorizo din: conopida, unt, ceapa, cartofi, lapte, supa de legume, smantana, ulei de masline, carnati chorizo si coriandru.
- 1 conopida mare, taiata marunt
- 25 g de unt
- 2 cepe mici, tocate
- 2 cartofi de marime medie, tocati
- 500 ml de lapte
- 500 ml supa de legume
- 150 ml de smantana dulce
- 2 linguri ulei de masline
- 12 felii de carnati chorizo
- 1 lingura de coriandru tocat
Mod de preparare:
Se pun deoparte două mâini de bucheţele mici de conopidă.
Se încălzeşte untul într-o cratiţă mare, se adaugă şalotele şi se prăjesc uşor până când devin moi, dar nu rumene.
Se adaugă conopida, cartofii, laptele şi supa. Se asezonează şi se aduc la punctul de fierbere, apoi se dă focul încet, se acoperă şi se fierb la foc mic timp de 15-20 de minute până când legumele se înmoaie.
Se pasează până se obţine un amestec omogen, fie cu un blender de mână, fie într-un blender (în acest caz, în tranşe). Se pune amestecul înapoi în cratiţă şi se adaugă smântână.
Se încălzeşte şi se asezonează, daca e cazul. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă, se adaugă buchetele de conopidă păstrate şi se prăjesc până se rumenesc şi încep să se înmoaie.
Se adaugă un strop de apă, se acoperă şi se lasă pe foc timp de încă 1-2 minute, până când sunt abia moi. Se varsă apoi într-un vas.
Se pun feliile de chorizo în cratiţă şi se prăjesc repede pe fiecare parte, până devin crocante. Se pun la scurs pe şervete de bucătărie.
Se serveşte supa în boluri, împreună cu o grămăjoară de buchete de conopidă în centru, cu câte 2 felii de chorizo şi coriandru presărat pe deasupra.
Supa crema de conopida cu chorizo
Pofta buna!
Supa crema de conopida cu niste carnati chorizo ar merge de minune 🙂