Supa crema de conopida cu crutoane
PrinteazaSupa crema de conopida cu crutoane din: unt, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, conopida, cartofi, supa de legume, lapte, smantana, sare, piper, parmezan.
- 40 g unt
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 4 fire de cimbru
- 1 kg conopida
- 400 g cartofi
- 800 ml supa de legume
- 500 ml lapte
- 200 ml smantana
- sare
- piper
- 20 g parmezan
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se despart bucheţelele de conopidă. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o oală şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate.
Se adaugă foaia de dafin şi cimbrul; se prăjesc împreună cca 5 min. Apoi se adaugă bucheţelele de conopidă (se pun mai întâi câteva deoparte).
Se aşază într-o altă oală cartofii decojiţi şi tăiaţi cuburi, se adaugă supa şi laptele şi se fierb la foc mijlociu cca 20 min. Se ia supa de pe plită şi se pasează. Se înglobează smântână, sare şi piper.
In timp ce fierbe supa, se prepară crutoanele: se amestecă restul de bucheţele de conopidă cu restul de unt topit şi cu parmezan ras.
Se aşază într-o tigaie încinsă şi se prăjesc până devin crocante şi aurii. Se repartizează supa în farfurii şi se presară crutoane.
Supa crema de conopida cu crutoane
Pofta buna!