Supa-crema de conopida cu lapte

Printeaza

Supa-crema de conopida cu lapte din: conopidă, smântână, făină, frişcă sau lapte, oua, unt, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă mijlocie
  • 100 ml smântână
  • 1 lin­gură de făină
  • câteva linguri de frişcă sau lapte
  • 1-2 găl­benuşuri de ou
  • puţin unt
  • sare

Mod de preparare:

Supa-crema de conopida cu lapte: Conopida curăţată şi spălată se fierbe în apă cu sare.

Se freacă făina cu smântână şi se diluează cu zeamă de oase sau zeama în care a fiert conopida, se condimentează cu sare după gust, se lasă să dea un clocot şi se toarnă în­tr-un castron, în care 1-2 gălbenuşuri de ou au fost ameste­cate cu unt cât o nucă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Calamari în Sos de Unt și Usturoi

Calamari în Sos de Unt și Usturoi – o rețetă savuroasă, perfectă pentru iubitorii de fructe de mare. Această preparare combină textura moale și subtilă a calamariilor cu un sos bogat și cremos de unt și usturoi, creând un fel de mâncare sofisticat, ideal pentru o cină specială sau un prânz festiv. Pregătirea ingredientelor: 10 […]

Conopidă Murată cu Morcovi

Conopidă Murată cu Morcovi – o alegere excelentă pentru cei care doresc să adauge un plus de savoare meselor. Această conservă îmbină gustul ușor picant al conopidei cu dulceața naturală a morcovilor, rezultând un amestec perfect pentru a însoți felurile principale sau pentru a fi savurat ca snack. Pregătirea ingredientelor: 20 minute Gătitul: 10 minute […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.