Supa de morcovi cu migdale din: ulei de rapita, ceapa, ghimbir, usturoi, nucsoara, supa de legume, morcovi, fasole, migdale, nucsoara. Ingrediente: 1 lingură ulei de rapiţă 1 ceapă mare, tocată 2 linguri de ghimbir ras grosier 2 căţei de usturoi, feliaţi 1/2 linguriţă de nucşoară măcinată 850ml supă de legume 500g de morcovi, feliaţi 1 […]
Supa crema de conopida cu morcovi
PrinteazaSupa crema de conopida cu morcovi din: conopida, cartofi, ceapa, telina, usturoi, morcov, sare, piper, cascaval, crutoane, ulei.
- 1 conopidă
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 2 căţei usturoi
- 1 morcov
- sare
- frunze de ţelină
- piper
- ulei
- 200 g caşcaval
- crutoane
Mod de preparare:
Desfaci în bucheţele conopida şi o speli sub jet, în mai multe ape.
Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti, în puţin ulei, împreună cu morcovul şi ţelina date prin râzătoare.
Adaugi şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi laşi câteva minute pe foc.
Cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti, apoi îl pui peste restul legumelor, sărezi şi piperezi după gust şi adaugi 3-4 căni de apă. Fierbi la foc potrivit.
Mai laşi câteva minute şi adaugi conopida şi frunzele de ţelină.
Ai grijă să completezi cu apă, dacă mai este nevoie, cât să acoperi bine legumele. Laşi pe foc 20 de minute, până se înmoaie conopida.
Scoţi pe rând legumele, le laşi 2-3 minute să se răcorească, apoi le pasezi sau le mixezi, păstrezi câteva bucheţele de conopidă.
Crema obţinută o dregi de sare şi piper.
Serveşti cu caşcaval ras, conopida păstrată şi crutoane.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Supa crema de conopida cu morcovi
Supa crema de conopida cu morcovi din: morcovi baby, conopida, ceapa, ulei de masline, sare, piper, supa de legume, apa. Ingrediente: 2 cesti morcovi baby ½ conopidă, rupta buchetele ½ ceapa, tocata 1-2 linguri ulei de măsline 1 linguriță de sare si piper 1 cană supa de legume 1 cană apă Mod de […]
Pofta buna!