Supa crema de conopida cu smantana si crutoane

Printeaza

Supa crema de conopida cu smantana si crutoane din: conopida, faina, unt, ceapa, ou, franzela, sare, piper, smantana.

Ingrediente:

  • 400 g conopida
  • 30 g faina
  • 75 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 100 g franzela
  • sare
  • piper
  • 50 g smantana

 

Mod de preparare:

Speli conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiertîn apă cu puţină sare.

După ce a fiert, strecori, dar păstrezi zeama în alt vas şi treci conopida prin jet de apă rece pentru oprirea procesului de fierbere.

Bucheţelele întregi le păstrezi pentru garnitură sau ornat, iar restul pasezi prin sită.

Căleşti ceapa cu o parte din unt, adaugi făina şi stingi cu zeama în care a fiert conopida.

Amesteci cu conopida pasată şi pui pe foc să mai dea în clocot. Potriveşti de sare şi piper, lei de pe foc şi dregi cu oul bătut împreună cu smântână subţiată cu puţină supă.

Pui uşor să nu se taie crema de conopidă.

Serveşti cu unt, bucheţele de conopidă şi crutoane pe care le faci din franzelă.

Supa crema de conopida cu smantana si crutoane

Supa_crema_de_conopida_cu_smantana_si_crutoane

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.