Supa-crema de conopida cu smantana din: conopidă, cartofi, lapte, făină, smântână, unt, curry, sare, piper.
Ingrediente:
un kg conopidă
500 g cartofi
250 ml lapte
2 linguri făină
o lingură smântână
30 g unt
un praf curry
sare
piper
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi şi tăiati se pun în trei litri de apă si se lasă să ajungă la punctul de fierbere.
Se pune conopida, se presără sare şi se lasă la fiert 30 de minute. Apoi cartofii şi conopida se pasează.
Se topeşte untul, se pune făina şi apoi se toarnă laptele. Sosul alb se potriveşte de sare şi piper, se adaugă un praf de curry si se toarnă peste conopida si cartofii pasate.
Se lasă să dea un clocot, se trage de pe foc şi se adaugă smântână.
Supa crema de rosii si morcovi din: morcovi, rosii, ceapa, unt, cimbru, coriandru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 300 g morcovi 300 g roşii 2 cepe potrivite 3 linguri cu unt 1/4 linguriţă de cimbru 1/4 linguriţă de coriandru 1 l supă clară de legume 100 g smântână sare piper busuioc crutoane Mod de preparare: […]
Supa crema de salata cu smantana din: salate, morcovi, cartofi, ceapa, unt, paine, ulei, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 salate 2 morcovi 2 cartofi 1 l supă vegetală 2 cepe 50 ml smântână 25 g unt 4 felii de pâine 2 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă ceapa, morcovii şi cartofii, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.