Supa crema de conopida
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de conopida din: ulei de masline, ceapa, praz, tulpini de telina, conopida, soia, supa de legume, nucsoara si crutoane sau germeni de grau.
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 fir de praz, feliat fin
- 2 tulpini de telina, feliate fin
- 2 conopide desfacute in buchetele
- 600 ml soia
- 1 l supa de legume
- nucsoara intreaga
- crutoane sau germeni de grau sau de soia (optional), pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală cu fundul gros şi se adaugă ceapa, prazul şi tulpinile de ţelină. Se prăjesc la foc mic timp de 10 minute, până se înmoaie, fără să prindă culoare. Se adaugă soia, supa şi conopida. Se fierb 10-12 minute, până s-a înmuiat conopida.
Se asezonează cu sare şi nucşoară rasă, apoi se pasează cu un blender (dacă vrei o supă foarte fină, poţi s-o strecori printr-o sită).
Se serveşte presărată cu nucşoară proaspăt rasă, crutoane sau germeni.
Supa crema de conopida
Pofta buna!