Supa-Crema cu costita afumata
PrinteazaO reteta delicioasa de supa- crema cu costita afumata, ceapa, ardei gras, telina, mazare, radacina de patrunjel, morcov, tarhon uscat, patrunjel verde, ulei, sare.
- 200 g costită afumată
- 2 cepe
- 2 ardei graşi verzi
- 1 telină
- 100 g mazăre congelată
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 morcov
- 1 linguriţă tarhon uscat
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, se taie mărunt, se pun într-o oală şi se călesc în două linguri cu ulei, amestecând permanent, pana încep sa se înmoaie. Din când în când, se mai pune câte o lingură de apă caldă.
Se adaugă 2 litri de apă caldă, sare şi piper, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă 20 de minute, până când legumele sunt bine pătrunse. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi tarhonul, se dă de pe foc şi se mixează cu blenderul.
Se prăjeşte costiţa afumată tăiată cubuleţe, se scoate pe hârtie absorbantă şi se pune în supă în momentul servirii. Este delicioasă cu pâine prăjită.
Supa Crema cu costita afumata
Pofta buna!