Supa-crema cu crenvursti
PrinteazaO reteta gustoasa de supa-crema cu crenvusti, cartofi, morcovi, telina, radacina pastarnac, ceapa, smantana, oua, lapte si ulei.
- 5-6 crenvurşti
- 600 g cartofi
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 2 cepe
- 100 g smântână
- 2 ouă
- 1 ceşcuţă cu lapte
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi pune-le la fiert întregi, în apă cu sare. După ce au fiert, scurge-le şi pasează-le cu furculiţa, mai puţin morcovii, sau trece-le printr-o sită deasă.
Subţiază treptat cu supa în care au fiert legumele şi continuă fierberea încă 15 minute, între timp, amestecă laptele cu ouăle bătute spumă împreună cu smântână. Crema astfel obţinută toarn-oîn supă.
Adaugă morcovii întregi şi crenvurştii rumeniţi separat. Lasă să mai dea în câteva clocote. Potriveşte gustul de sare şi opreşte focul.
Supa-crema cu crenvursti
Pofta buna!
O supa foarte buna