Supa-crema cu ceapa si rosii
PrinteazaSupa-crema cu ceapa si rosii din: ceapa, rosii, morcov, cartofi, lamaie, telina, ardei gras, patrunjel, sare, piper, ardei iute.
- 3-4 cepe
- 4-5 roşii
- un morcov
- 1-3 cartofi
- zeama de la o lămâie
- o ţelina
- un ardei gras
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- un ardei iute
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită cu un capac.
Intre timp, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Se curăţă ardeiul iute şi se taie foarte mărunt, apoi se freacă cu puţină sare şi zeamă de lămâie. Ardeiul iute, dacă este frecat cu sare şi oţet sau zeamă de lămâie, îşi mai pierde din iuţeală şi dă un gust deosebit mâncărurilor.
După ce s-au fiert, zarzavaturile se scot cu spumiera şi se pun într-un bol. Se pasează cu blenderul până capătă consistenţa unui piure, apoi se amestecă cu zeama rămasă şi cu sucul de roşii.
Se pun pe foc şi se dă în clocot. In supa cremă se mai pun 1-2 linguriţe de ulei de măsline, sare, după gust, şi se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde .
Pofta buna!