Supa crema cu chorizo
PrinteazaSupa crema cu chorizo din: dovleac, chorizo, ceapa, boia.
- 225 g chorizo, tăiat cuburi
- 2 cepe, tocate mărunt
- 1 lingură boia iute
- 1 kg dovleac, tăiat bucăţi
- 900 ml supă limpede de pui
Mod de preparare:
Prăjeşte chorizo până când devine crocant şi pune deoparte o treime din cantitate. Adaugă ceapa şi prăjeşte 5 minute. Adaugă boiaua, dovleacul şi supa.
Adu la punctul de fierbere, micşorează flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă 30-40 minute, până când dovleacul se pătrunde.
Ia vasul de pe foc şi pasează supa pentru a obţine crema. Potriveşte gustul de sare şi piper, porţionează în căni sau bolu de servit şi presară deasupra chorizo păstrat deoparte.
Pofta buna!