Supa crema cu ciuperci si patrunjel

Printeaza

Supa crema cu ciuperci si patrunjel din: ciuperci, faina, smantana, unt, ceapa, lapte, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 3 linguri unt
  • o ceapa
  • 2 linguri faina
  • 250 ml supă de legume sau apă
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In oala de fiert se topeşte untul şi apoi se pune ceapa tocată la călit.

Se adaugă ciupercile feliate, sare şi piper. Se acoperă şi se lasă 15 minute. Se scot 1-2 linguri cu ciuperci şi se lasă deoparte, pentru decor.

Se adaugă apoi făina amestecând, se toarnă supa sau apa şi laptele. Se lasă să dea în clocot şi apoi se acoperă şi se mai lasă la fiert 15 minute.

Se mixează, se adaugă smântână şi se aduce supa la masă cu ciupercile păstrate, plus pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.