Supa-crema cu ciuperci si seminte de chimen
PrinteazaSupa-crema cu ciuperci si seminte de chimen din: ciuperci, ceapa, unt, faina, galbenus, smantana, frisca, vin, marar, paine, ulei, sare, piper.
- 500 g ciuperci,
- o legătură de ceapă verde
- 50 g unt
- 30 g făină
- două gălbenuşuri,
- 3 linguri de frişcă
- 110 g smântână
- 1,5 litri apă
- două linguri de vin alb
- mărar
- o pâine albă
- ulei de măsline
- seminţe de chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se lasă să se scurgă de apă, apoi se călesc în untul încins, împreună cu ceapa verde curăţată şi tăiată rondele.
Se lasă să scadă puţin zeama lăsată de ciuperci şi se adaugă făina.
Se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe şi se lasă să fiarbă timp de zece minute la foc mic. Se adaugă apa, sarea şi piperul după gust.
Se lasă să fiarbă încă zece minute, se adaugă vinul, gălbenuşurile bătute şi smântână. Se lasă să dea într-un clocot, se opreşte focul, se adaugă frişca şi mărarul tocat.
Se amestecă şi se acoperă cu un capac. Pâinea se taie în cubuleţe, se amestecă bine cu uleiul de măsline, sarea, piperul şi mărarul tocat.
Se coace în cuptorul încins şi se serveşte alături de supa de ciuperci fierbinte sau caldă. Se pot adauga si seminţe de chimen, pentru un plus de gust.
Poftă bună!