Supa-crema cu fulgi de ovaz
PrinteazaSupa-crema cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, ceapa, pastarnac, patrunjel, telina, morcovi, cartof, varza, ou, lapte, unt, patrunjel, sare.
- 100 g fulgi de ovăz
- 1 ceapă
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 ţelină de dimensiune mijlocie
- 2 morcovi tineri
- 1 cartof
- 100 g varză
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 80 g unt
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert în 2 litri de apă rece. Când acestea au fiert, strecori supa şi treci legumele printr-o sită fină sau le mixezi în blender împreună cu puţină supă în care au fiert.
Pui din nou supa strecurată pe foc, iar când clocoteşte, adaugi fulgii de ovăz sub formă de ploaie, amestecând continuu. Laşi supa pe foc încă 15-20 de minute, după care adaugi piureul de legume şi laptele. Laşi să mai dea în două-trei clocote, apoi iei vasul de pe foc.
Dregi supa cu oul bătut, presari pătrunjelul tocat mărunt şi adaugi untul. Serveşti supa cu crutoane de pâine prăjită.
Pofta buna!