Supa crema cu seminte de pin
PrinteazaSupa crema cu seminte de pin din: ceapa, praz, morcovi, cartofi, telina, ulei, mustar, chimen, iart, seminte.
- 2 cepe tăiate subţire
- 2 bucăţi de praz, feliate
- 3 morcovi, feliaţi
- 2 cartofi, tăiaţi bucăţi
- 1 telină mică, tăiată bucăţi
- 1,2 l supă de legume, strecurată
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă boabe de muştar
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 2-3 linguriţe pastă de curry
- 250 ml iaurt natural
- seminţe de pin şi mărar, pentru final
Mod de preparare:
Se încălzesc 2 linguriţe de ulei într-o tigaie mare, se adaugă jumătate din cantitatea de ceapă şi se prăjeşte până începe să se rumenească uşor. Se adaugă muştarul şi seminţele de chimen şi se prăjesc până devin uşor maronii.
Se pun legumele şi pasta de curry şi se amestecă până se acoperă bine. Se toarnă supa şi se aduce la punctul de fierbere.
Se reduce apoi temperatura şi se fierbe supa la foc mic, timp de 30 de minute, până se înmoaie legumele. în acest timp se prăjesc seminţele de pin în tigaie, mişcând în permanenţă tigaia, pentru a evita arderea seminţelor.
Se pasează supa cu un mixer, se toarnă în ea iaurt şi se asezonează cu sare.
Inainte de servire, se presară deasupra seminţe de pin şi mărar.
Pofta buna!