Supă-cremă de ardei cu creveti
PrinteazaO reteta de supa crema de ardei cu creveti din: creveti, ceapa, tija de telina, morcov, faina de grau integral, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute si patrunjel
- 600 g creveţi
- 1 ceapă
- 1 tijă de ţelină
- 1 morcov
pentru aluat:
- 500 g faină de grâu integral
- 500 ml apă
pentru supa-cremă:
- 3 ardei graşi roşii
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei iute
pentru decor:
- pătrunjel
Mod de preparare:
Curata creveţii, păstrează cozile şi pune capetele la fiert în 1 l de apă împreună cu 1 morcov, 1 tijă de ţelină şi 1 ceapă, preparând astfel o supă. Pune o cratiţă pe foc, toarnă în ea 500 ml de apă cu un vârf de cuţit de sare, încălzită la 80° C, adaugă dintr-odată 200 g făină cernută şi amestecă permanent până când compoziţia se desprinde de pe pereţii vasului.
Toarnă restul de făină şi frământă aluatul până când devine neted şi omogen. Lasă-1 să se răcească şi pune-l la odihnă circa o oră.Intinde cu sucitorul o foaie din aluat şi taie fâşii de 1 cm lăţime. înfăşoară fâşiile de aluat în jurul cozilor de creveţi.
Căleşte într-o tigaie cu uleiul încins usturoiul şi ardeiul iute. Taie ardeii graşi fâşii şi ceapa peştişori şi pune-le în tigaie. Inăbuşă-le 15 minute, amestecând frecvent. Pune-le în blender şi pasează-le, apoi strecoa- ră-le prin sită pentru a obţine o cremă subţire, omogenă.
Fierbe cornetele de creveţi în puţină supă. Pune supa-cremă în farfurii, aşază cornetele cu creveţi în mijloc şi decorează supa cu pătrunjel proaspăt tocat înainte de a o servi.
Supă-cremă de ardei cu creveti
Pofta buna!