Supa crema de broccoli cu branza
PrinteazaSupa crema de broccoli cu branza din: broccoli, dovlecel, cartof, praz, ceapa, morcov, ardei capia, ardei iute, smantana, branza cu mucegai, sumac, patrunjel, unt, ulei de masline, sare, piper, crutoane.
- 500 g broccoli
- un dovlecel
- un cartof
- un fir de praz
- o ceapă albă
- un morcov
- un ardei capia
- un ardei iute
- 200 ml smântână
- 200 g brânză cu mucegai
- 2 g sumac
- o legătură de pătrunjel
- 60 g unt
- 60 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- crutoane
Mod de preparare:
Broccoli se rupe în bucheţele, se spală şi se pune într-un bol. Morcovul şl cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi.
Ardeiul capia şi ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se pun într-un bol împreună cu dovlecelul feliat.
Intr-o cratiţă se încinge uleiul şi untul, se adaugă prazul feliat şi ceapa tăiată peştişori până se înmoaie, apoi se adaugă morcovul şi ardeii.
Se călesc două minute, se adaugă cartofii şi dovlecelul şi se călesc încă cinci minute. Se pune la fiert un litru şi jumătate de apă, se dă în clocot şi se adaugă, legumele călite.
Se pun bucheţelele de broccoli, se condimentează şi se fierb la foc mediu până se înmoaie.
Se pasează cu un blender, se adaugă jumătate din brânza cu mucegai, trei sferturi din smântână, pătrunjel tocat, sumacul, sare şi piper. Se amestecă bine, se toarnă în boluri şi se serveşte imediat.
Supa crema de broccoli cu branza
Pofta buna!