Supă-cremă de broccoli cu cuiburi de clătite
PrinteazaSupă-cremă de broccoli cu cuiburi de clătite: broccoli, iaurt, unt, zahar, sare, ghimbir, lapte de cocos, ou, faina, lapte, apa, ulei, frisca.
- 300 g broccoli
- 200 ml iaurt cremos
- 1 lingură unte
- linguriţă zahăr
- sarea
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 2 linguri lapte de cocos
Ingrediente pentu compoziţia de clătite:
- 1 ou
- 4 linguri făină
- 50 ml lapte de 1,5% grăsimea
- apă carbogazoasă
- ulei pentru prăjit
- puţină frişcă lichidă (pentru ornat)
Mod de preparare:
Speli broccoli şi îl desfaci în bucheţele pe care apoi le pui la fiert într-un litru de apă. Laşi să se înmoaie puţin şi apoi le strecori. Topeşti untul într-o tigaie adâncă, puii ghimbirul, zahărul şi iaurtul şi adaugi bucheţelele de broccoli, pe care le căleşti puţin.
La crema de broccoli rezultată, dacă doreşti să fie mai subţire, adaugi 2 linguri cu lapte de cocos. Laşi compoziţia deoparte şi prepari clătitele. Intr-un bol pui făina, adaugi un ou, torni treptat laptele şi omogenizezi. Subţiezi compoziţia cu apă carbogazoasă, până obţii o cocă nu prea groasă.
Prăjeşti apoi clătitele, una câte una, în foarte puţin ulei. Rulezi imediat clătitele şi apoi le tai în formă de cuiburi de viespe mici. Când serveşti, în farfurie pui o lingură cu supă- cremă de broccoli, apoi câteva bucăţi de cuiburi de clătite. Ornezi cu o floare de broccoli şi stropeşti cu o cantitate mică de frişcă lichidă deasupra.
Serveşti preparatul rece.
Pofta buna!