Supă crema de cartofi cu boabe de piper
PrinteazaSupă crema de cartofi cu boabe de piper
- 1,5 1 apă
- 700—800 g cartofi
- 1 ceapă
- 50—60 g unt
- 1 linguriţă făină
- cîteva boabe piper
- sare
- 1 legătură de zarzavat de supă (morcov, ţelină, pătrunjel şi păstîrnac)
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem în bucăţi. Ceapa tăiată mărunt o îngălbenim uşor într-o oală, în unt fierbinte. Presărăm făină, amestecînd, şi adăugăm cartofii. Apoi turnăm în oală apa fierbinte. Sărăm. Punem cîteva boabe de piper, adăugăm o legătură de zarzavat şi fierbem supa 1/2—2 ore, observînd să nu se prindă de fund.
Adăugăm verdeaţă legată ca şi zarzavatul. Cînd cartofii sînt gata, scoatem legătura de zarzavat (putem lăsa numai ţelina) şi legătura de verdeaţă, iar restul îl dăm prin sită.
Turnăm din nou supa în oală şi, dacă este prea deasă, adăugăm apă fierbinte sau lapte. Servim supa cu crutoane prăjite şi cu o bucată de unt proaspăt pusă în castron.
Aceeaşi-supă se poate pregăti cu zeamă de carne. In acest caz se serveşte dreasă cu două gălbenuşuri.
Poftă bună!
Imi place supa crema de cartofi.