Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat
PrinteazaSupa-crema de cartofi cu ciolan afumat din: cartofi, ciolan, ceapa, morcov, telina, galbenus, smantana, sare, piper, tarhon.
Ingrediente:
- 7-8 cartofi
- 1 ciolan afumat
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 31/2 ţelină mică
- 1 gălbenuş
- 2-3 linguri smântână
- sare
- piper
- tarhon
Mod de preparare:
Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală întregi după ce a trecut o oră de când fierbe ciolanul şi laşi totul pe foc mic.
Când toate sunt gata, strecori zeama, o daiai deoparte şi pasezi legumele. Adaug în piureul de legume obţinuiut o parte din zeamă, potriveşti de sare şi piper şi dregi supa cu smântana amestecată cu gălbenuşul.
Pui şi carnea de pe ciolan tăiată in bucăţele, presari puţin tarhon şi supa e gata.
Pofta buna!