Supa-crema de cartofi cu gulii si crutoane
PrinteazaSupa-crema de cartofi cu gulii si crutoane din: cartofi, morcovi, ţelina, ceapa, gulii, sare, piper, ulei, crutoane.
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 8 morcovi
- 2 ţeline
- 2 cepe
- 2 gulii
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- crutoane
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le tai mărunt. Ceapa o tai Cubuleţe şi o căleşti în ulei încins. Adaugi morcovii, guliile, ţelinele şi torni 2 l de apă cu puţină sare.
Laşi la fiert şi când sunt aproape gata pui şi cartofii. Când intră cu uşurinţă furculiţa în legume dai deoparte şi strecori. Păstrezi apa în care au fiert.
Le mixezi cu blenderul vertical, turnând apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă supa. Potriveşti gustul de sare şi piper, mai dai câteva clocote şi opreşti focul. Serveşti cu crutoane.
Pofta buna!
Imi place supa asta 🙂