Supa-crema de cartofi cu kaizer
PrinteazaSupa-crema de cartofi cu kaizer din: cartofi, telina, kaizer, smantana, ceapa, patrunjel, morcov, sare, ulei, dafin.
- 1 kg cartofi
- 1/2 telina
- 250 g kaizer
- 125 g smantana
- 1 ceapa
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 morcov
- sare
- ulei
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga morcovul, telina si cartofii taiati in cubuleţe. Acopera cu apa, pune foaia de dafin, presara un praf de sare si lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce au fiert, zdrobeste-le usor cu furculita. La final, incorporeaza smantana.
Separat, taie kaizerul in cubulete si rumeneste-l intr-o tigaie neunsa. Adauga-l in supa-crema si potriveste gustul de sare. Aromatizeaza supa cu patrunjel tocat si serveste-o cat este calda.
Supa-crema de cartofi cu kaizer
Pofta buna!