Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
PrinteazaSupa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat din: cartofi, morcovi, ceapa, piept de pui, masline, faina, unt, lapte, ou, sare, patrunjel.
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 piept de pui afumat
- 10 măsline
- 1 linguriţă făină
- 50 g unt
- 200 ml lapte
- 1 ou
- sare
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt, apoi o adaugi peste cartofi şi morcovi. După ce au fiert toate, le pasezi şi nu arunci zeama în care au fiert.
Fierbi apoi un sos alb din făină şi lapte în care adaugi legumele pasate şi zeama în care au fiert. Pui vasul pe o baie de aburi, dregi supa cu un gălbenuş, adaugi şi măslinele, pieptul de pui tăiat cubuleţe şi puţină sare şi mai laşi 1-2 minute la fiert.
La sfârşit, presari verdeaţa tocată.
Poftă bună!