Supa crema de cartofi cu porumb
PrinteazaSupa crema de cartofi cu porumb din: ulei, costita, ceapa, cartofi, usturoi, boia, cimbru, porumb, smantana.
- 1 lingură ulei
- 200 g costiţă afumată
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 căţel usturoi, tocat
- 1 linguriţă boia
- 2 cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi mici
- 1,2 litri supă limpede de pui
- 3 crenguţe de cimbru
- 300 g porumb congelat
- 75 g smântână
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură ulei şi prăjeşte costiţa 3-4 minute, până când se rumeneşte. Pune-o deoparte pe farfurie, şterge vasul cu şerveţel.
Incinge uleiul rămas în acelaşi vas şi prăjeşte ceapa 3-4 minute, până când se rumeneşte, apoi adaugă usturoiul şi boiaua şi tine pe foc 1 minut.
Adaugă cartofii dulci, supa şi cimbrul, adu la punctul de fierbere şi apoi lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute. Adaugă porumbul, smântână şi costiţa şi continuă să fierbi 5 minute sau până când cartofii se pătrund.
Pofta buna!