Supa crema de cartofi cu rozmarin si cimbru

Printeaza

Supa crema de cartofi cu rozmarin si cimbru din: morcovi, pastarnac, ceapa, telina, cartofi, rosii decojite, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru.

Ingrediente:Supa_crema_de_cartofi_cu_rozmarin_si_cimbru

  • 1-2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină potrivit de mare
  • 600 g cartofi
  • 400 g roşii decojite în suc de roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • verdeaţă (rozmarin, cimbru)

 

Mod de preparare:

Toate legumele se curăţă şi se spală. Într-o oală cu 2 litri de apă, se pun la fiert morcovii, ceapa, ţelina şi păstârnacul, toate tăiate în sferturi. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 minute, până se înmoaie toate legumele, apoi se strecoară supa şi se pune din nou la foc.

În supa de legume se pun la fiert cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă până se înmoaie, apoi se trec prin sită când încă mai sunt calzi. Se subţiază cu supa rămasă şi se pune din nou la foc. Se lasă să clocotească de câteva ori, se adaugă 1-2 linguri ulei şi se condimentează supa după gust cu sare, piper şi verdeaţă.

Se serveşte imediat cu roşii pasate, stropite cu puţin ulei şi condimentate cu sare şi usturoi pisat.

Supa crema de cartofi cu rozmarin si cimbru

Supa_crema_de_cartofi_cu_rozmarin_si_cimbru

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am fost incantata deloc de supa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.