Supă-cremă de cartofi-dulci
PrinteazaSupă-cremă de cartofi-dulci din: cartofi dulci, usturoi, praz, unt, smantana, piper, bagheta si ulei de masline.
- 2 cartofi-dulci mari (900 g)
- 2 catei de usturoi
- 1 praz
- 1 1/2 linguri cu unt
- 60 ml smantana grasa
- 1/2 lingurita cu piper
- 1 bagheta
- ulei de masline
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie, adauga prazul si caleste-l 5-6 minute. Adauga usturoiul si lasa-l si pe el doua minute la calit. Pune cartofii taiati in cubulete, 700 ml de apa, sare si piper. Amesteca, acopera si lasa pe foc mare pana incepe sa fiarba. Redu flacara si lasa-i vreo 10-15 minute, pana ce se inmoaie.
Da-i deoparte, iar dupa 10-15 minute, zdrobeste-i cu mixerul pana ce devin o supa crema fina si omogena. Intre timp, feliaza bagheta, stropeste-o cu ulei de masline si bag-o la cuptorul incins pana ce capata o culoare aurie apetisanta.
Incorporeaza smantana in supa crema si, daca este prea groasa, adauga 200-300 ml de apa clocotita. Potriveste gustul de sare si piper si serveste-o cu felii crocante de paine.
Supă-cremă de cartofi-dulci
Pofta buna!
N-am mai mancat pana acum supa crema de cartofi dulci. De fapt nu stiu unde se gasesc cartofii dulci
Interesanta supa asta