Supa crema de cartofi si praz (Vichyssoise)
PrinteazaSupa crema de cartofi si praz din: praz, ceapa, unt, cartofi, supa de pui, lapte, smantana, patrunjel verde si sare.
- 1 cana praz taiat
- 1 ceapa
- 2 linguri cu unt
- 2 1/2 cani cu cartofi
- 2 cani cu supa de pui
- 1 1/2 cani cu lapte
- 1 cana cu smantana
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Sotează în unt prazul şi ceapa tăiate mărunt, amestecând mereu să nu se coloreze. Taie cartofii felii şi adaugă-i împreună cu supa caldă. Lasă pe foc, acoperit, vreme de 35 de minute. Strecoară apoi legumele şi pasează-le într-un blender, subţiind la nevoie cu puţină supă.
Răstoarnă din nou în cratiţâ, amestecă piureul obţinut cu restul, de supă clară (strecurată dacă este cazul), laptele şi smântână. Adaugă un praf de sare, după gust, şi serveşte caldă, dar şi rece.
Supa crema de cartofi si praz
Pofta buna!
De supa crema de cartofi am mai auzit, dar de vychyssoise… niciodata