Supa crema de cartofi

Printeaza

Supa crema de cartofi din: cartofi, praz, ceapa, supa de pui, smantana, ulei, sare.

Ingrediente:Supa crema de cartofi

  • 1,5 kg cartofi albi
  • 2 fire de praz
  • 2 cepe
  • 800 ml supă de pui
  • l cană cu smântână
  • ulei, sare

Preparare:

Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă clocotită cu sare, împreună cu ceapa tăiată mărunt.După ce au fiert cartofii, strecoară-i şi trece-i printr-o sită deasă sau mixează-i bine.

Piureul astfel obţinut subţiază-l cu supa de pui. Lasă pe foc să mai dea câteva clocote şi potriveşte gustul de sare. La final, adaugă smântână, amestecând energic.

Serveşte supa-cremă cu prazul călit separat, iar deasupra pune câteva crutoane pregătite în casă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.