Supa crema de cartofi
PrinteazaSupa crema de cartofi din: cartofi, praz, ceapa, supa de pui, smantana, ulei, sare.
- 1,5 kg cartofi albi
- 2 fire de praz
- 2 cepe
- 800 ml supă de pui
- l cană cu smântână
- ulei, sare
Preparare:
Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă clocotită cu sare, împreună cu ceapa tăiată mărunt.După ce au fiert cartofii, strecoară-i şi trece-i printr-o sită deasă sau mixează-i bine.
Piureul astfel obţinut subţiază-l cu supa de pui. Lasă pe foc să mai dea câteva clocote şi potriveşte gustul de sare. La final, adaugă smântână, amestecând energic.
Serveşte supa-cremă cu prazul călit separat, iar deasupra pune câteva crutoane pregătite în casă.
Pofta buna!