Supa crema de castane cu arpagic si nucsoara
PrinteazaSupa crema de castane cu arpagic si nucsoara din: castane comestibile, fulgi de ovăz, zarzavat măcinat, usturoi, arpagic, piper cayenne, nucşoară, ulei, apă, sare.
Ingrediente:
- 200 g castane comestibile, fierte şi curăţate
- 2 linguri de fulgi de ovăz
- 1 lingură de zarzavat măcinat
- 1 căţel de usturoi pisat
- 1 legătură de arpagic
- 1 linguriţă (pentru cafea) de piper cayenne
- 1 vârf de cuţit de nucşoară
- 1 lingură de ulei
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul măcinat, condimentele şi usturoiul zdrobit se pun în apa aflată în fierbere.
Castanele fierte se zdrobesc, se freacă cu puţină apă, ca să se obţină o pastă netedă şi, împreună cu fulgii de ovăz, se toarnă în supa aflată în fierbere.
Se mai fierb 10 minute. Când se ia de pe foc, se toarnă uleiul şi se presară cu arpagicul tăiat mărunt.
Pofta buna!