Supa crema de ciuperci cu unt
PrinteazaSupa crema de ciuperci cu unt din: unt, ceapa, ciuperci, faina, lapte, lamaie, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 3 linguri unt
- o ceapă
- 250 g ciuperci albe
- 2 linguri făină
- 250 ml supă sau apă
- 500 ml lapte
- o lămâie
- 2 linguri smântână
- pătrunjel
- sare
- piper
Pentru servit:
- 1-2 ciuperci
- câteva picături ulei de nuci
Mod de preparare:
Se topeşte untul în oală, se adaugă ceapa şi ciupercile feliate. Se sărează, se piperea-ză şi se pune o lingură de pătrunjel tocat. Se acoperă şi se lasă 15 minute la foc mediu.
Se adaugă făina amestecând mereu, apa sau supa, laptele şi se lasă la fiert 15 minute din momentul în care a dat în clocot. Se mixează, se adaugă suc de lămâie şi smântână.
Se serveşte cu felii de ciuperci crude sau prăjite şi un pic de ulei de nuci.
Pofta buna!