Supă cremă de conopidă cu bacon şi gorgonzola
PrinteazaO reteta gustoasa de supa-crema din: unt, gorgonzola, bacon, conopida, faina, lapte, oua, smantana, sare, patrunjel.
- 100g unt
- 150g gorgonzola
- 150g bacon
- 1 conopidă
- 2 linguri făină
- 1/2 pahar lapte
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă conopida de frunze, se spală şi se pune la fiert în apă rece cu sare. Când e gata fiartă, se scoate din oală cu o strecurătoare.
Se păstrează câteva bucheţele pentru decor. Restul se mixează cu ajutorul unui blender până când se obţine un piure care se adaugă înapoi în apa în care a fiert.
Se topeşte untul într-un vas, se toarnă făina dizolvată în lapte şi se adaugă totul în supă. Se amestecă încontinuu pe foc până când supa începe să se îngroaşe.
Se adaugă oul şi smântână, iar la final se presară verdeaţa tocată.
Intr-o tigaie mică se căleşte baconul. Se adaugă în supă chiar înainte de a fi servită. Gorgonzola se sfărâmă şi se presară pe fiecare porţie în parte, deasupra baconului.
Supă cremă de conopidă cu bacon şi gorgonzola
Pofta buna!