Supa-crema de conopida cu frisca
PrinteazaSupa-crema de conopida cu frisca din: conopidă, sare, piper alb, unt, făină, frişcă, oua, pătrunjel verde.
Ingrediente:
- 400 g conopidă
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă (pentru cafea) de piper alb
- 40 g unt
- 20 g făină
- 200 ml frişcă
- 4 gălbenuşuri
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se desface în buchete şi se fierbe într-un litru de apă sărată, până ce devine nhoale.
Facem un rântaş deschis, cu unt, la care adăugăm 200 ml frişcă, iar compozjţia astfel obţinută o turnăm în supa fiartă.
Trecem totul printr-o sită, se fierbe încă o dată, iar înainte de a servi supa adăugăm 4 gălbenuşuri crude, amestecând compoziţia cu telul. Nu se mai fierbe.
Pofta buna!