Supa-crema de conopida cu parmezan
Printeaza
Supa-crema de conopida cu parmezan din: conopida, cartofi, ceapa, unt, lapte, smantana, vanata, ulei, cimbru, sare, piper, parmezan.
- 500 g conopidă
- un cartof
- o ceapă
- 30 g unt
- 600 ml lapte dulce
- 100 ml smântână
- o vânătă
- 100 g parmezan
- ulei de măsline
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida se rupe în bucheţele mai mici şi se pune într-o oală. Se adaugă ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, cartoful curăţat de coajă şi tăiat în cubuleţe.
Se adaugă untul, trei linguri de ulei de măsline, sare şi piper. Se călesc timp de câteva minute, se adaugă două căni de apă şi se lasă să se înmoaie legumele.
Se toarnă laptele dulce, jumătate din cantitatea de smântână şi se lasă la fiert până când legumele sunt moi. Se îndepărtează oala de pe foc, se adaugă restul de smântână şi se mixează.
Vânătă se spală, se taie în felii subţiri şi se presară sare. Se prăjesc în puţin ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant.
Supa se serveşte cu felii de vânătă si cimbru tocat presarat deasupra.
Pofta buna!