Supă crema de conopidă (varianta)
PrinteazaSupă crema de conopidă
- 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne
- 750 g conopidă
- 150 g unt
- făină albă pentru rîntaş
Pentru dres :
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smîntînă
Mod de preparare:
Pregătim un piureu de conopidă. Pentru aceasta, curăţăm conopida de părţile verzi şi o ţinem 20 minute în apă sărată ca să iasă viermişorii. Oprim de fiecare persoană cîte 50 g conopidă, pentru garnitură. Restul de conopidă îl tăiem mărunt, îl punem în oală, adăugăm o bucăţică de unt, puţină supă de carne (sau apă) şi acoperim oala cu un capac.
Lăsăm să stea înăbuşit la foc 1—I/2 ore, pînă cînd conopida se moaie bins. Apoi trecem conopida prin sită şi la urmă amestecăm totul cu rîntaş fierbinte. Punem la fiert apă sau supă de carne pregătită numai cu zarzavat alb.
Cu 1/2 oră înainte de masă, luăm grăsimea de pe supă, trecem supa prin strecurătoare şi turnăm cîte puţin în piureul de conopidă amestecînd cu o lopăţică. Punem supa la fiert. Cînd este gata o dregem cu gălbenuş şi cu smîntînă, lăsînd oala ps plită, sau şi mai bine, pe baia de apă.
Conopida oprită pentru granitură o desfacem în bucheţele şi o fierbem separat. Inainte de a servi la masă, punem în supă garnitura şi o bucată de unt. Crema de conopidă se poate servi cu piroşti cu carne.
Poftă bună!
Imi place supa crema de conopida.