Supă crema de conopidă (varianta)

Printeaza

Supă crema de conopidă

Ingrediente:Supă crema de conopidă

  • 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne
  • 750 g conopidă
  • 150 g unt
  • făină albă pentru rîntaş

Pentru dres :

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smîntînă

 

Mod de preparare:

Pregătim un piureu de conopidă. Pen­tru aceasta, curăţăm conopida de părţile verzi şi o ţinem 20 minute în apă sărată ca să iasă viermişorii. Oprim de fiecare persoană cîte 50 g conopidă, pentru garnitură. Restul de conopidă îl tăiem mă­runt, îl punem în oală, adăugăm o bucă­ţică de unt, puţină supă de carne (sau apă) şi acoperim oala cu un capac.

Lă­săm să stea înăbuşit la foc 1—I/2 ore, pînă cînd conopida se moaie bins. Apoi trecem conopida prin sită şi la urmă amestecăm totul cu rîntaş fierbinte. Pu­nem la fiert apă sau supă de carne pre­gătită numai cu zarzavat alb.

Cu 1/2 oră înainte de masă, luăm grăsimea de pe supă, trecem supa prin strecurătoare şi turnăm cîte puţin în piureul de conopidă amestecînd cu o lopăţică. Punem supa la fiert. Cînd este gata o dregem cu gălbe­nuş şi cu smîntînă, lăsînd oala ps plită, sau şi mai bine, pe baia de apă.

Cono­pida oprită pentru granitură o desfacem în bucheţele şi o fierbem separat. Inainte de a servi la masă, punem în supă gar­nitura şi o bucată de unt. Crema de conopidă se poate servi cu piroşti cu carne.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place supa crema de conopida.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.