Supa crema de conopida – Veloute Dubarry
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de conopida din: unt, praz, conopida, faina, smantana, galbenus de ou, sare, piper alb si nucsoara.
- unt 100 g
- praz (numai partea albă) sau ceapă 100 g
- ţelină 50 g
- conopidă 4-500 g
- faină 80 g
- supă 1,8 1
- smântână 200 g
- un gălbenuş de ou
- sare
- piper alb măcinat şi nucşoară după gust
Mod de preparare:
Conopida se desface în bucheţele mici, se spală şi se pune în apă rece cu sare (pentru a determina eventualele insecte să iasă). După 5-6 minute se scoate şi se pune la fiert într-un litru de supă sau apă cu o linguriţă de knorr.
Prazul şi ţelina se taie mărunt şi se călesc separat într-o crăti- cioară cu unt. Se presară faina, se prăjeşte scurt împreună cu celelalte legume, apoi se adaugă puţină supă rece şi se amestecă pentru a nu forma cocoloaşe.
Se adaugă şi supa în care a fiert conopida (cu tot cu conopidă) şi se fierbe încă câteva minute până ce toate ingredientele sunt pătrunse. Se scot câteva bucheţele de conopidă mai frumoase, pentru a fi folosite ca garnitură, iar supa rămasă se pasează.
Se adaugă liezonul format din gălbenuş de ou cu smântână, după care se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se adaugă bucăţelele de conopidă păstrate şi se mai lasă 2-3 minute la foc mic. Se serveste fierbinte.