Supa crema de dovleac cu bacon si crutoane
PrinteazaSupa crema de dovleac cu bacon si crutoane din: dovleac, ceapa, morcovi, supa de legume, unt, ardei, bacon, ulei, smantana, usturoi, crutoane, sare, piper.
- 1 kg dovleac
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 l supă de legume
- 20 g unt
- 1/2 ardei iute
- 50 g bacon
- 25 ml ulei de floarea-soarelui
- 50 ml smântână
- 2 căţei usturoi
- crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai dovleacul cubuleţe, cepete şi usturoiut feliuţe. Morcovii îi dai prin răzătoare.
Topeşti untul intr-o oală şi torni uleiul. Adaugi ceapa şi o ţii până când devine sticloasă, apoi usturoiul, morcovii, dovleacul şi torni supa, în fir subţire. Laşi la fiert 45 de minute, la foc mic.
Frigi baconul, pe ambele părţi, într-o tigaie fără ulei, îl scoţi şi îl laşi deoparte. Opreşti focul, dai oala deoparte şi pasezi cu blenderul.
Torni smântână, mixând continuu. Guşti şi potriveşti de sare şi piper. Pui pe foc să dea câteva clocote şi dai deoparte. Serveşti cu ardei iute tăiat fin, crutoane şi feliuţe de bacon.
Pofta buna!