Supa crema de dovleac cu curry

Printeaza

Supa crema de dovleac cu curry din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, unt, nucsoara, morcovi, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de dovleac cu curry

  • un dovleac
  • 2 cartofi mari
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 100 ml smântână de gătit
  • o linguriţă praf de curry
  • 100 g unt
  • un praf nucşoară
  • 2 morcovi
  • o foaie dafin
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • 100 g seminţe de dovleac prăjite
  • fulgi de ardei iute

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe şi apoi se taie cuburi.

Ceapa şi usturoiul tăiate mărunt se călesc în unt, apoi se pun morcovii şi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt şi cuburile de dovleac.

Se lasă 5 minute, se acoperă cu apă, se adaugă praful de curry, nucşoara, foaia de dafin. Se lasă la fiert 30 de minute.

Odată fierte legumele se mixează bine, se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă smântână şi se mai lasă pe foc 3 minute.

Se serveşte cu seminţe de dovleac prăjite în tigaie sau în cuptor şi fulgi de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.