Ceai de Coada-Calului cu Ghimbir și Lemongrass din: coada calului, ghimbir, lemongrass, apa. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe inedite, ceaiul de Coada-Calului combinat cu ghimbir și lemongrass este alegerea perfectă. Această rețetă captivantă este ideală pentru momentele în care aveți nevoie de o revigorare a corpului și a minții, oferind o băutură plină de […]
Supa crema de dovleac cu curry
PrinteazaSupa crema de dovleac cu curry din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, unt, nucsoara, morcovi, sare, piper.
Ingrediente:
- un dovleac
- 2 cartofi mari
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- 100 ml smântână de gătit
- o linguriţă praf de curry
- 100 g unt
- un praf nucşoară
- 2 morcovi
- o foaie dafin
- sare
- piper
Pentru servit:
- 100 g seminţe de dovleac prăjite
- fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Supa crema de dovleac cu curry: curăţă dovleacul de coajă şi seminţe şi apoi se taie cuburi.
Ceapa şi usturoiul tăiate mărunt se călesc în unt, apoi se pun morcovii şi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt şi cuburile de dovleac.
lasă 5 minute, se acoperă cu apă, se adaugă praful de curry, nucşoara, foaia de dafin. Se lasă la fiert 30 de minute.
Odată fierte legumele se mixează bine, se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă smântână şi se mai lasă pe foc 3 minute.
Se serveşte cu seminţe de dovleac prăjite în tigaie sau în cuptor şi fulgi de ardei iute.
Pofta buna!
Ceai de Coada-Calului cu Ghimbir și Lemongrass