Supa crema de dovleac cu masline
PrinteazaSupa crema de dovleac cu masline din: pulpa de dovleac, salota, unt, usturoi, sare, piper, mozzarella, masline, marar, smantana.
- 750 g pulpă de dovleac
- 1 şalotă
- 40 g unt
- 750 ml supă de carne
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 100 g mozzarella
- 2 măsline negre
- 4 fire mici de mărar
- 250 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Pulpa de dovleac se taie in cubuleţe, şalota se curăţă şi se toacă mărunt. Dovleacul şi şalota se călesc în unt, apoi se adaugă supa şi se dă totul în fiert.
Usturoiul se cojeşte şi se adaugă în supă zdrobit. Se asezonează cu sare şi cu piper şi se fierbe în continuare, până se pătrunde dovleacul.
Mozzarella se scurge şi se taie în 4 felii. Se scot sâmburii măslinelor şi se taie pe lungime. Mărarul se spală şi se scutură de apă. Smântână se amestecă în supă şi se dă o dată în clocot.
Supa se pasează cu un mixer. Când este gata, supa se toarnă în farfurii şi se ornează cu mozzarella, măsline şi fire de mărar.
Supa crema de dovleac cu masline
Pofta buna!