Supa-crema de dovleac cu portocala si ghimbir
PrinteazaSupa-crema de dovleac cu portocala si ghimbir din: cartofi, dovleci, ceapa, usturoi, ulei, ghimbir, vin alb, suc de portocale, supă de legume instant, smântână vegetală, sare, piper, nucşoară.
Ingrediente:
- 100 g cartofi
- 2 dovleci medii
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 100 ml vin alb
- 300 ml suc de portocale
- 300 ml supă de legume instant
- 100 ml smântână vegetală
- sare, piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Se taie căpăcele de la dovleci şi se golesc de seminţe şi de pulpă. Se acoperă dovlecii goliţi cu căpăcelele lor şi se păstrează la răcoare. Se prăjesc seminţele şi se lasă să se răcească. Apoi se decojesc. Se cântăresc 500 g pulpă de dovleac şi se taie cuburi. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi.
Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei. Se adaugă dovleacul, cartofii şi ghimbirul şi se călesc împreună. Se toarnă vin, suc şi supă şi se lasă să fiarbă cca 30 de minute.
Se pasează supa; se înglobează smântână vegetală, sare, piper şi nucşoară. Se toarnă supa în dovlecii goliţi şi se serveşte ornată cu smântână, seminţe de dovleac şi coriandru verde.
Supa-crema de dovleac cu portocala si ghimbir
Pofta buna!