Supa-crema de dovleac cu portocala si ghimbir

Printeaza

Supa-crema de dovleac cu portocala si ghimbir din: cartofi, dovleci, ceapa, usturoi, ulei, ghimbir, vin alb, suc de portocale, supă de legume instant, smântână vegetală, sare, piper, nucşoară.

Supa-crema_de_dovleac_cu_portocala_si_ghimbir

Ingrediente:

  • 100 g cartofi
  • 2 dovleci medii
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml suc de portocale
  • 300 ml supă de legume instant
  • 100 ml smântână vegetală
  • sare, piper
  • nucşoară

Mod de preparare:

Se taie căpăcele de la dovleci şi se golesc de seminţe şi de pulpă. Se acoperă dovlecii goliţi cu căpăcelele lor şi se păstrează la răcoare. Se prăjesc seminţele şi se lasă să se răcească. Apoi se decojesc. Se cântăresc 500 g pulpă de dovleac şi se taie cuburi. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi.

Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei. Se adaugă dovleacul, cartofii şi ghimbirul şi se călesc împreună. Se toarnă vin, suc şi supă şi se lasă să fiarbă cca 30 de minute.

Se pasează supa; se înglobează smântână vegetală, sare, piper şi nucşoară. Se toarnă supa în dovlecii goliţi şi se serveşte ornată cu smântână, seminţe de dovleac şi coriandru verde.

Supa-crema de dovleac cu portocala si ghimbir

Supa-crema_de_dovleac_cu_portocala_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.