Supa crema de dovleac cu seminte si nucsoara
PrinteazaSupa crema de dovleac cu seminte si nucsoara din: dovleac, ceapa, smantana, ulei, sare, piper, nucsoara, branza topita, seminte de dovleac.
- 1/4 dovleac mare
- o ceapă mare
- 250 ml smântână de gătit
- o lingură ulei
- sare
- piper
- nucşoară
- 4 felii brânză topită
- seminţe de dovleac
Mod de preparare:
In oala de fiert se pune ceapa tăiată peştişori să se călească în ulei.
Se adaugă dovleacul curăţat şi tăiat cuburi. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 45 de minute, până când furculiţa intră cu uşurinţă în dovleac.
Se scot legumele şi se mixează, se adaugă smântână, se potriveşte de sare, piper şi nucşoară. Se toarnă apoi în carcasa de dovleac şi se pune brânza topită deasupra.
Se dă 15-20 de minute la cuptor. Se scoate şi se serveşte cu seminţe de dovleac prăjite.
Supa crema de dovleac cu seminte si nucsoara
Pofta buna!