Supa crema de dovleac si conopida
PrinteazaO reteta de post foarte gustoasa de supa crema de dovleac si conopida din: conopida, telina, ceapa, pastarnac, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper si patrunjel.
- 1 conopida
- 1telina
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 1-2 catei de usturoi
- o radacina de patrunjel
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
- o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele, apoi se pun întregi să fiarbă într-o oală cu apă şi cu sare. După ce s-au fiert se scot din zeamă şi se lasă să se răcească puţin. Ţelina, păstârnacul, ceapa şi usturoiul se aruncă, păstrându-se doar conopida, pătrunjelul şi dovleacul.
Se pun deoparte câteva bucăţi de conopidă fiartă şi de dovleac, pentru decor. Legumele fierte se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul până capătă consistenţa unui piure şi se potrivesc cu sare şi piper, după gust.
Peste piureul obţinut se toarnă zeama în care au fiert legumele amestecându-se, până se face o supă cremoasă. Se adaugă şi uleiul şi se mai lasă să fiarbă încă 2-3 clocote. Legumele păstrate pentru decor se pun în supa cremă. Se serveşte ornată cu pătrunjel.
Supa crema de dovleac si conopida
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa crema de conopida cu dovlecel
- supa crema de dovlecei si conopida