Supă-cremă de dovlecei cu patrunjel
PrinteazaSupă-cremă de dovlecei
- 700 g dovlecei tineri
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 gălbenuş
- 100 g smântână
- 1 lingură vegeta
- 50 g unt
- 2 linguri suc de lămâie opţional
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie bucăţi şi se fierb împreună cu morcovul şi cartofii în 4 litri de apă. Când s-au înmuiat bine, se pun în robotul de bucătărie şi se mărunţesc fin.
Piureul obţinut se amestecă cu zeama în care au fiert legumele. Se condimentează cu vegeta şi se potriveşte de sare.
Se ia vasul de pe foc, şi supa se drege cu smântână, unt şi gălbenuş de ou. înainte de a fi servită, se presară pătrunjel tocat fin.
Poftă bună!
Nu prea ma da pe spate. Este buna dar nu pe gustul meu