Supă-cremă de dovlecei cu patrunjel

Printeaza

Supă-cremă de dovlecei

Ingrediente:Supă-cremă de dovlecei cu patrunjel

  • 700 g dovlecei tineri
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 gălbenuş
  • 100 g smântână
  • 1 lingură vegeta
  • 50 g unt
  • 2 linguri suc de lămâie opţional
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie bucăţi şi se fierb împreună cu morcovul şi cartofii în 4 litri de apă. Când s-au înmuiat bine, se pun în robotul de bucătărie şi se mărunţesc fin.

Piureul obţinut se amestecă cu zeama în care au fiert legumele. Se condimentează cu vegeta şi se potriveşte de sare.

Se ia vasul de pe foc, şi supa se drege cu smântână, unt şi gălbenuş de ou. înainte de a fi servită, se presară pătrunjel tocat fin.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu prea ma da pe spate. Este buna dar nu pe gustul meu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.