Supa crema de dovlecei si cartofi

Printeaza

Supa crema de dovlecei si cartofi din: dovlecel, cartofi, ceapa, busuioc, sare, ulei.

Ingrediente:Supa crema de dovlecei si cartofi

  • 1 kg dovlecel
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapă verde (fără frunze)
  • 20-25 frunze busuioc
  • sare
  • 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Se spală dovleceii şi se taie pe lungime, se curăţă partea centrală, cea cu seminţe, în caz că dovleceii sunt mari şi se taie pulpa cubuleţe. Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe.

Se pun cartofii şi dovleceii într-o oală şi se acoperă cu apă.

Se curăţă ceapa şi se pune întreagă în oală, apoi se acoperă vasul cu capac şi se pune la fiert pe foc mediu.

După ce dovleceii şi cartofii sunt fierţi complet, se scot cu o paletă (ceapa se aruncă) şi se pasează cu un mixer vertical împreună cu 1-2 polonice de supă şi frunzele de busuioc.

Se mută piureul obţinut înapoi în oală, se amestecă delicat şi condimentează supa-cremă cu sare.

Inainte de servire, se adaugă pe deasupra un fir subţire de ulei de măsline extra-virgin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.