Supa crema de dovlecei si morcovi

Printeaza

Supa crema de dovlecei si morcovi din: dovlecei, unt, morcov, faina, sare, lapte.

Ingrediente:Supa crema de dovlecei si morcovi

  • 200 g dovlecei proaspeţi, tineri
  • 10 g unt
  • 1/2 morcov
  • 1/2 lin­guriţa făină
  • sare
  • 2-3 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Morcovul se curăţă, se taie felii şi se fierbe în pu­ţină apă. Dovleceii se curăţă, se taie felii şi se fierb separat.

Cand dovleceii sunt aproape fierţi, li se adaugă făina amestecată cu lapte şi cateva lin­guri de zeamă în care a fiert morcovul.

Se lasă să dea împreună cateva clocote, se ia de pe foc, se pasează.

Se serveşte cu crutoane şi unt crud; sarea se adaugă la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.