Supa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta
PrinteazaSupa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta din: dovlecei, cartofi, morcovi, telina, ceapa, ulei, ricotta sau urda, gris, ou, sare, piper alb macinat.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1/4 ţelină
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- 200 g ricotta sau urdă
- 2 linguri gris
- 1 ou
- sare
- piper alb măcinat
- câteva fire de mărar
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, morcovul în felii, ţelina şi cartofii cubuleţe.
Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei, apoi adaugi morcovul, ţelina şi cartofii, amesteci uşor, iar după un minut torni circa 2 litri de apă fierbinte şi laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.
Adaugi la fiert şi dovleceii tăiaţi în cubuleţe, lăsându-i să fiarbă până se înmoaie. Pasezi apoi totul, cu un mixer vertical. Amesteci ricotta cu oul, sare, piper, mărar tocat şi griş.
Iei câte o linguriţă de compoziţie şi pui la fiert găluştele, în apă cu sare şi uleiul rămas. Sărezi supa-cremă şi o condimentezi după gust. O serveşti alături de găluşte şi un vas cu smântână.
Supa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta
Pofta buna!