Supa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta

Printeaza

Supa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta din: dovlecei, cartofi, morcovi, telina, ceapa, ulei, ricotta sau urda, gris, ou, sare, piper alb macinat.

Supa_crema_de_dovlecel_cu_galuste_de_ricotta

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/4 ţelină
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 200 g ricotta sau urdă
  • 2 linguri gris
  • 1 ou
  • sare
  • piper alb măcinat
  • câteva fire de mărar

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, morcovul în felii, ţelina şi cartofii cubuleţe.

Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei, apoi adaugi morcovul, ţelina şi cartofii, amesteci uşor, iar după un minut torni circa 2 litri de apă fierbinte şi laşi să fiarbă până se înmoaie legumele.

Adaugi la fiert şi dovleceii tăiaţi în cubuleţe, lăsându-i să fiarbă până se înmoaie. Pasezi apoi totul, cu un mixer vertical. Amesteci ricotta cu oul, sare, piper, mărar tocat şi griş.

Iei câte o linguriţă de compoziţie şi pui la fiert găluştele, în apă cu sare şi uleiul rămas. Sărezi supa-cremă şi o condimentezi după gust. O serveşti alături de găluşte şi un vas cu smântână.

Supa-crema de dovlecel cu galuste de ricotta

Supa_crema_de_dovlecel_cu_galuste_de_ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.