Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici
PrinteazaO reteta delicioasa de Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici din: fasole alba, cartofi, usturoi, ceapa, foaie de dafin, ulei de masline extravirgin, sare si piper, creveti, scoici, usturoi, busuioc si sare.
- 250 g fasole albă la conservă
- 100 g cartofi
- 2 căţei de usturoi
- 50 g ceapă
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru creveţi:
- 300 g creveţi mici
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru scoici:
- 1 kg scoici
- 1 căţel de usturoi
- 150 g busuioc
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, taie-o julien şi soteaz-o în ulei încins în care ai pus usturoiul curăţat şi foaia de dafin. Adaugă fasolea scursă şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.
Pune sare şi piper, după gust, toarnă 1 litru de apă şi pune la fiert, lăsând-o pe foc 25 de minute după ce dă în clocot. Pasează apoi totul cu un blender de mână.
Clăteşte scoicile şi pune-le într-o tigaie. Adaugă 3 linguri de ulei, 1 căţel de usturoi, un praf de sare şi busuiocul şi ţine-le pe foc mare, acoperite cu un capac, până când scoicile se deschid.
Inăbuşă-le 4-5 minute, apoi strecoară zeama lăsată şi toarn-o peste crema de cartofi şi fasole. Scoate carnea din aproape toate scoicile desfăcute şi îndepărtează-le pe cele nedesfacute.
Apucă creveţii de cap şi spală-i foarte bine. Cu ajutorul unei foarfece, taie carapacea pornind dinspre cap spre coadă. încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie, adaugă creveţii şi prăjeşte-i cel mult 2 minute. Pune carnea scoicilor şi câteva cozi de creveţi în supă.
Când serveşti supa, adaugă 1-2 creveţi întregi şi câteva scoici cu cochiliile desfăcute în fiecare farfurie. Stropeşte cu puţin ulei şi condimentează cu piper proaspăt râşnit.
Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici
Pofta buna!